За нас

Фирма „Пчеларски център- Кърджали” ООД е наследник и продължител на традициите на семейна пчеларска ферма “Родопски мед”, създадена през 1979 г. от Вълко Величков Митрев в околностите на град Кърджали. В нея участва цялото му семейство- той, съпругата му Желка, дъщеря му Даниела. След 1993 г. в работата на фермата се включват неговият зет Николай Бурулянов и внукът му Владимир Бурулянов. Нивото на образованост на членовете на фермата е на завидна висота. Вълко е дипломиран и действащ пчелар- проверител, Николай е завършил висше образование във ВИЗВМ- град Стара Загора със специалност “Зооинженер”, Даниела , Николай и Вълко са преминали курс на обучение по биологично пчеларство.

Фирма „Пчеларски център- Кърджали” е създадена през 2013 г. През същата година Николай Бурулянов и фамилия получават наградата „Пчелари  № 1 на България за 2013 г.”. Към края на 2015 г. фирмата разполага със собствени 120 пчелни семейства. Пчелните продукти  се добиват в съдове от неръждаема стомана и в условия, отговарящи на всички норми за добив и обработка на хранителни продукти. Разфасоването става само в абсолютно нов амбалаж и при отлични хигиенни условия. Готовата продукция се съхранява в сухо и хладно помещение. През 2016 г. дружеството планира да увеличи пчелните семейства със сто броя, така че заедно с пчеларска ферма „Родопски мед” да отглеждат общо 400 пчелни семейства. През 2015 година те регистрират първите два пчелина с биологична насоченост и започнаха дейностите по преобразуване на пчелинете от конвенционални  в биологични.    Целта на фирмата е  да предлага на своите, постоянни вече, клиенти, от и извън Родопския регион, висококачествени продукти- собствено производство.За многобройните си потребители фирмата предлага цялата гама от пчелни продукти: пчелен мед, пчелен восък, прополис и пчелно млечице.

            Освен с производство на пчелни продукти, тя се занимава и с търговия с пчелни продукти, пчеларски пособия, инвентар и облекла. Има два собствени магазина в град Кърджали. Фирмата има клиенти вече и от съседна Гърция и от Турция. Ориентацията на фирмата е към качествени стоки на приемливи цени. Официален представител и вносител е на гръцката храна за пчели „Хухутас”.

Най-нова публикация
12 Jan 2020
Турция е основният пазар за меда от Кърджалийско. Най-редовн...
08 Mar 2016
НОВ ПРОДУКТ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО „АПИ ЕКСПО-ПЛЕВЕН 2016 г.” ...